torsdag, juli 18, 2013

Blåt, sølv, gråligt og silke

I lageret af spindefibre har længe ligget en pose med et lækkert mix af merino/kamel/silke og med lidt glimmer. Her i anledning af ferien er det blevet forvandlet til ca. 450 m totrådet lækkerhed.
Først det kartede uld, hvor de forskellige kvaliteter af fibre nok er blandet, men alligevel kommer lidt i klumper. Medførte under spindeprocessen, at jeg af og til måtte bryde min gode rytme, fordi skiftet fra merino til silke eller kameluld simpelthen betyder at fibrene trækkes ud forskelligt. Det meste er spundet med 'long draw', med ret højt twist. Den højeste ratio på hjulet (1:19). Der er tvundet med lidt lavere ratio, dog stadig med ret højt tvist.
Det tvundne garn, presset ind på én spole. Hvad gør en halvdoven spinder ikke, for at undgå at bryde garnet når der mangler ganske lidt.
Endelig vundet op og målt, til ca. 450 m. Måske en anelse mere. Det færdige bundt er rimeligt balanceret og drejer en enkelt gang uden efterbehandling. 
Fibrene er fra et gammelt abonnement, som jeg fik startet mens jeg kun havde en håndten og ringe øvelse. Nu er lageret fra den gang ved at være brugt op, og der er udbrudt uld over hele huset. Med andre ord, der er gang i både strik, broderi, farvning og spinding i øjeblikket. Den store pose med spindefibre er fundet frem og åbnet. 

4 kommentarer:

 1. Hold op, hvor lækkert! Det er skønt at få ryddet ud, så man kan købe noget nyt....

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have!
   Ryddet ud og ryddet ud, SoFA-lageret er brugt næsten op, men der er vist ca. 5 kg fibre endnu, inden bunden af lageret er nået, hvis jeg skal være helt ærlig.

   Slet
 2. Hvor ser det blødt og lækkert ud. Der er noget meditativt ved at spinde. Du får da prøvet lidt af det hele i øjeblikket.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mulighederne ved at holde ferie hjemme, ja.
   Tak, det er klappegarnet for nuværende, men næste spindeprojekt er på bedding. Hverdagen rammer snart igen, så det gælder om at få leget mens tid er.

   Slet