onsdag, november 07, 2012

En slags meditation

Rokken har været luftet i weekenden, og jeg må indrømme at det var et stykke tid siden. Der blev spundet lidt i sommer, noget kameluld, men siden da har den stået stille.
Nu skulle det være, og jeg har kastet mig over nogle fibre fra et fællesindkøb tidligere på året.
Der ligger et kg grå (gråbrun efter min mening) uld fra et Jacobsfår på lageret og ca. 200 g er nu spundet til enkelttråde. Det skal tvindes sammen med tre tråde og første bundt er lavet. Det mangler et varmt bad og lidt smæk, så kunne jeg se på en strikkeprøve. Der er 85 g og ca. 170 m i bundtet. Der er relativt meget sno i garnet, og de tre tråde gør at det er relativt rundt. Mit første forsøg med tretrådet garn, så jeg er ganske spændt.


Målet er garn til en trøje med snoninger, ufarvet og med et lidt rustikt udtryk. Den skal dog være tilpasset min størrelse, og jeg vil gerne undgå en Rittersport-facon. Jeg må på udkig, mens jeg spinder videre. Efterhånden har jeg fået smurt spolerne så jeg sidder og snurrer næsten lydløst, det er mest bremsesnoren der høres. Ren meditation, spinderi der skal blive til noget kræver fokus og alligevel afslapning.

2 kommentarer:

  1. Nej hvor ser det lækkert ud, tænk at kunne spinde sit eget garn.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak - det er sjovt, men tidskrævende. Det kræver selvfølgelig noget finmotorik, dog af en anden slags end strik.

      Slet