mandag, oktober 17, 2011

Bolero udvidet

Stribe på stribe er valgt og strikket, og nu er ærmer og skuldebredden på 'Bagtanker' færdig. 2 x 57 ender at hæfte, noget af en elefant at få spist.
Der er samlet op til den sindrige konstruktion, hvor krave, for- og bagstykke strikkes i et. Morsomt puslespil, og imponerende, hvordan Bente har regnet det ud.  Lige nu ligner det mest en bolero med lille ryg og meget markante ærmer.
Lidt svag har jeg været, så der er omhyggeligt sat markører i, matchende farverne i beskrivelsen. Ingen grund til eksperimenter med at skulle oversætte 'rød markør' til 'hvad var det nu for en markør?' med tæt på 300 m i omgangen. Nu gælder det så de næste 80 omgange sindrige kombination af rillestrik og ribstrik, derefter vendestrik for at få passende længde på ryggen.
Elefanten regner jeg med at spise i meget små bidder, ved at hæfte ender på et par striber, hver gang jeg tager værket frem. Det skulle gøre tricket. Kroppen strikkes i den mørkeste af farverne, mørk koksgrå, endnu en opmuntrende vinterfarve :-) Foreløbig nyder jeg pusleriet med ind- og udtagninger og det snilde mønster (samt det dejlige Geilsk tynd uld - lækkert garn).

Lidt om får, men ikke om strik. Jeg har lige afsluttet Murakamis 'Den vilde fårejagt'. Suveræn forfatter, selv om denne bog ikke er på højde med hans senere værker, så er jeg vild med hans sære universer, hvor alt kan ske. Meget passende leverer han her en roman, hvor et får spiller en afgørende rolle.

2 kommentarer:

  1. Åhhhh jeg er gået såååå død i min bagtanker... Din ser rigtig fin ud.

    SvarSlet
  2. Tak Ulla :-)
    Jeg ved ikke hvorfor striber var så langtrukne, mine lå stille rigtig længe. Nu, selv om det er ensfarvet, mørkegråt endda, er modellen mere interessant.

    SvarSlet