mandag, maj 18, 2009

At flytte et drivhus

Der har stået drivhusflytning på programmet i længere tid, og det har givet anledning til mange overvejelser. Hvordan flyttes et drivhus med ca. 100 ruder, og de 90 af dem er fastmonterede med silicone, som ikke er lige at fjerne.
Løsningen var i dette tilfælde:
  • At løsne drivhuset fra soklen
  • At indkøbe og etablere en ny sokkel
  • At stemme drivhuset op, så der kan skubbes stiger og stolper ind mellem den gamle sokkel og bunden af drivhuset
  • At have en stor familie - forholdet var 1 person til 12 ruder

Når de tre første punkter er på plads hidkaldes familien og drivhuset blev flyttet 5 meter i løbet af under ét minut. Det gik overraskende let, der var ingen ruder, der sprang og eneste udfordring var at sønnen fik en del vand i nakken, fordi det havde regnet om formiddagen. Der er et par ruder, der har fået en revne i løbet af opstemningen, på grund af siliconen betyder det ikke ret meget i praksis.

Vi havde gjort os store overvejelser om flytningen skulle se før eller efter den gode frokost, som var lokkemaden. Det blev efter, da den yngre del af familien skulle spille fodbold og vågne efter fredagens strabadser. I tilgift fik vi en hyggelig eftermiddag med nevøerne og barnebarnet.

Efter familien var taget afsted igen kunne vi så kaste os over at få fjernet bærestængerne. Enderne af drivhuset var placeret på stiger, i midten var der to alu-bjælker. Ved hjælp af brædder og donkraft blev drivhuset først sat op på tre lag brædder, så stiger og bjælker kunne fjernes, derefter blev det sænket, et lag af gangen. Til sidst kunne vi sænke huset det sidste stykke ved at sætte donkraften direkte under kanten og efter 1½ time var det på plads og skruet fast på den nye sokkel.

Dagen efter blev det vasket indvendig og udvendig af moi (iført regntøj) og nu er vi klar til at plante basilikum, tomater og andet godt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar