søndag, januar 04, 2009

Dinosaurens fjer og læseklubben

Så har læseklubben været samlet igen. Dvs. tre ud af fire var til stede og to ud af tre havde læst bogen. Den sidste tilstedeværende var ved at læse op på en tidligere læseklubs emne.

Inden var gået et lille juledrama i både Herlev og Daugård. Bogen var kommet på ønskesedlen til jul, men ikke modtaget. Stor fejl at låse sig selv for indkøb en hel måned!

Den kvikke bibliotekar spottede bogen som et kviklån på en nærliggende filial og stod der 3. juledag da biblioteket åbnede. Dagens første udlån og så var den i hus. I dele af Jylland holder bibliotekerne lukket mellem jul og nytår (uforståeligt), så jeg måtte benytte mig af privatkapitalistiske midler. Ak og ve, de første to boghandler havde den ikke, så udbud og efterspørgsel var ikke i balance. Til sidst fandt jeg den dog og kunne vende hjem i triumf.
Bogen er en glimrende feriekrimi, siderne vender næsten sig selv og på trods af at bogen først kom i hus en uge før læseklubben, var det let læsning. Historien går hastigt fremad, der er rigeligt med sidehistorier og man keder sig absolut ikke som læser.
Forfatteren starter klogeligt med at karakterisere bogen som ren fiktion. Klogeligt, for der er drama i universitetsmiljøet. Kampen om bevillinger og stillinger er benhård og mange fine og ufine metoder tages i brug. Det har naturligvis intet med virkeligheden at gøre ;-)

Det bedste for mig var hovedhistorien om den videnskabelige strid, hvor vi kommer omkring evolutionsteori, videnskabsteori og vertebratsamlingerne. Superspændende at få et minimalt indblik i den del af videnskaben - lidt spændende er det jo at lære om hvor vi kommer fra, som arter betragtet.

Historien om striden om fuglenes oprindelse er relativt ugiftig som emne, da det nu er blevet den generelle videnskabelige opfattelse. Gazan nævner kort et andet og mere aktuelt emne, kreationisme, i bogen. At tage det som emne, i stedet for den afsluttede strid, havde været vældig interessant fra mit synspunkt, men sikkert ganske vanskeligt for forfatteren i forhold til historiens forløb.

1 kommentar:

  1. Godt nyttår til deg også, jeg leser den siste til Liza Marklund (Livstid) nå, men burde lest forrige bok om igjen...jeg skal ta med meg tipset om denne boken også. Restegarn får vi alltids brukt opp, men bare 5 kg? Da kan du jo gå amok på alle udsalg =)

    SvarSlet