mandag, februar 11, 2008

Konferencenoter

Sidste uge var jeg på konference, hvor der var meget vin på kendte flasker og nogle enkelte nye ideer. Der var også et interessant indlæg ved en tysk it-chef, der funderede over hvorfor han det foregående døgn ikke havde set nogen indlæg der tog fat på optimering og 'value for muny'. Helt sikkert en relevant overvejelse blandt de mange løfter om sammenhæng, fremtidig fleksibilitet, let tilpasning etc. som de gyldne løfter.
Denne gyldne tilstand nås som regel efter et til to yderligere projekter og liiige om lidt. I praksis kommer der ofte et andet vigtigt projekt i vejen som desværre ofte lægger endnu en lap på det patchwork, der udgør de fleste organisationers it.
Af og til kan det vigtige projekt skyldes en ...person, der fokuserer på værdi her og nu, efter mottoet 'en fugl i hånden er bedre end ti på taget'. Kunsten er efter min mening at balancere mellem her og nu løsningen i forhold til helheden samt at kunne argumentere for valget.
Konferencen havde ingen lette løsninger på dette, og hvis der var en let universel løsning var den sikkert blevet spottet. Der er tænkt meget over det gennem de sidste 40 år og it udviklingspendulet svinger mellem prototypeudvikling og forsøget på at planlægge og analysere inden der udvikles.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar