torsdag, august 04, 2016

Herresweater - efter mål

Efter det gode resultat med en anden skulderkonstruktion med min blå sommerbluse fik jeg blod på tanden, og havde samtidig lovet kæresten en tynd sweater, delvist til erstatning for en højt elsket købebluse, som desværre blev slidt op efter +10 års flittig brug. Den hedengangne var i en meget lækker silke/uld blanding, som jeg har haft svært ved at finde noget tilsvarende til. I stedet blev det en god og pålidelig kvalitet i en super farve - med andre ord, Holst Supersoft i farven Eclipse. En dejlig mørkeblå farve med lette nuancer og meleringer.
Altså - efter lidt målen og regnen slog jeg op til en model efter top-down og med en contigous skulderkonstruktion a la denne. For at det skulle blive interessant for strikkeren - og fordi jeg havde set en model på Ravelry, som jeg syntes var rigtig flot - blev der kombineret med noget kabelstrik. Dog ikke på hele blusen, da den kommende ejer gerne ville have en tynd og let bluse, hvilket ikke rigtig matcher med kabler i stor mængde. Det endte med kabler på skulderen og ned af ærmerne, samt et diskret mønster i begge sider. Det sidste gav samtidig mulighed for at indsætte en rib-rille, for at give lidt fleksibilitet og lave en slank model med tilstrækkelig skuldervidde.

 Overgangen fra skulderens snoning til det bredere kabel på ærmet blev klaret med nogle aggressive udtagninger. Det var hensigtsmæssigt at strikke begge skuldre på samme tid - jeg er ikke sikker på at jeg vil kunne genskabe mønsteret uden en del tælleri.
 og nedenfor, mønsteret på ærmet. I overgangen til rib blev der taget ind, og det lykkedes at lave en overgang, hvor kablernes 'reb' fortsatte ned i ribben.
Samlet er der brugt 280 g garn Holst Supersoft (282g for de nøjeregnende og lageroptællingen) og den er lang nok - også efter vask. Faktisk er ærmerne 1-2 cm for lange, det skulle passe med en mønsterrapport. Det er ikke mere, end at det kan klares med et opsmøg, som klæder blusen udmærket.
Pinde - det meste er strikket på pind 3,5 mm. Jeg mener dog, at jeg gik ned på 3 mm til ribben.
Halskanten er strikket dobbelt med en vrang-pind som vendekant og en syet aflukning. Indersiden af kanten fylder lidt for meget, så den ruller lidt ud - det bliver rettet ved en passende lejlighed.
Hot / not: Den er blevet som jeg (og forhåbentlig modtageren) gerne ville have den, fx fik den 5 cm længere i kroppen i forbindelse med en prøvning. Der er selvfølgelig mange masker, men da jeg først fik lært mønsterborterne udenad og fundet en hjælpepind frem, så var det fornøjelig strik. Kroppen var glimrende til bilstrik og lignende. Samtidig var det morsomt at tælle og regne i skulderkonstruktion og overgange.  

I anledning af sommerferien bliver der nok et projekt eller to mere færdigt indenfor kort tid. Det er også nødvendigt, for der er masser af planer, blandt andet med de resterende ca. 220 g Supersoft i Eclipse.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar