tirsdag, august 16, 2016

Bedre sent end aldrig

Nogle bøger kan være vældigt omtalte i en længere periode, uden at det gør større indtryk på læseklubben. Således med 'Stoner' af John Williams, som har været rosende omtalt mange steder, i en lang periode, uden at nogen af os havde følt behovet for at få den læst. Det har vi nu fået rettet op på, til alles tilfredshed og begejstring.
Sjældent har der været så enstemmig begejstring for en bog. Vi kan sagtens alle være tilfredse, men på grund af vores forskellige temperamenter og læsestile er der næsten altid nogen, der er mere tilfredse end andre. Her var vi alle tilfredse - med historien, sproget, oversættelsen (Jens Chr. Grøndahl) og stemningen i bogen. Det er, hvad jeg vil karakterisere som en 'langsom' bog, der fortæller nogle tableauer omhyggeligt og med tilstrækkelige detaljer til at karaktererne bliver nærværende, uden at det bliver overdrevent detaljeret (og dermed ofte kedsommeligt). Bogen starter med at præsentere slutningen, opsummeringen af et levet liv, så der er få spændingsmomenter, men en fremragende fortælling om en almindeligt ualmindelig mand.
Varm anbefaling til en bog, der ikke gør meget ydre væsen af sig, og hvor læseklubben blot kan tilslutte sig koret af gode anmeldelser.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar