søndag, maj 17, 2015

Sjov sommerbluse

Første halvdel tog utroligt lang tid, og blev strikket delvist om en gang eller to. Anden halvdel tog noget kortere, fordi jeg nu havde lavet fejlene. Det færdige resultat er vasket og tørret, hvilket ændrede karakteren af strikken noget. Først og fremmest blev det mere jævnt - stort plus, desuden strakte det sig en del i bredden, så det færdige resultat er blevet langt nok, og mine bekymringer om at vise mave var ikke nødvendige. Faktisk havde jeg lavet og vasket en strikkeprøve, hvilket varmt anbefales til netop dette garn.
Her er den på, både forfra og bagfra.Ryggen er en sjov detalje, som jeg godt kunne finde på at kopiere en anden gang.
Fotograferet mellem sol og byger. Det er bedst vejr set indefra i dag, hvor man kan fryde sig over solen og det grønne, uden at skulle for meget ud i blæsten.
Faktaboksen:
Mønster. Strikket efter Francis af den spændende designer Olga Buraya-Kefelian. Jeg har bemærket flere af hendes designs, som er lidt anderledes formgivet og meget inspirerende. Desuden arbejder hun blandt andet med garn fra bl.a. Shibui, som er ret spændende.  
Garn: Et viskose/plantefibergarn fra Garnudsalg. Jeg har haft et blandet forhold til det - det splitter og er ret sart, samt aldeles ufleksibelt i forhold til uld. Omvendt, så falder det smukt efter at være blevet vasket, det kan til dels ses på det øverste billede. Inden vask ruller det og falder ikke nær så pænt. Der er brugt 200 g.
Pind: KP rundpind 4 mm, og der skal bruges 2 stk.

Hot / not: Tja. Den ligner ikke originalen helt, og jeg spekulerer over, om det blandt andet skyldes at jeg har lavet for lidt overlap på ryggen. Den er også længere end originalen, som muligvis betyder at ryggen bliver trukket mere åben. Den har - trods visse udfordringer været sjov at strikke og er behagelig at have på. Konstruktionen egner sig nok bedst over en smal nederdel eller enkle shorts når det bliver rigtig varmt, men toppen kunne også fint bruges over en bikini / badedragt, pga. fibrene. Så hmm til resultatet, men processen og konstruktionen er i top og på den måde er mønsteret pengene værd.
  
Resten af garnet overlever på matriklen. Det var ellers tæt på at blive doneret væk pga. sartheden og konstruktionen. Efter at have set det færdige resultat ser jeg muligheder i at udnytte det smukke fald i en helt enkel top-down sommerkjole, med lidt empiresnit. Gode tips til mønstre modtages gerne. Det skal være en kjole strikket i et stykke, da hæftninger og sammensyninger ikke er et hit i dette garn. De ses for tydeligt og garnet er glat, så jeg stoler ikke fuldt ud på hæftningerne. 

2 kommentarer:

 1. Hvor er den sød og sjov og helt anderledes end de toppe vi ellers ser.
  Hvad med at strikke den kjole der hedder nr.1 af Anette Danielsen, den skal jo netop give sig (i hvert fald i længden).

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for rosen og tak for tippet :-)

   Slet