lørdag, december 28, 2013

Juleopdatering

Glædelig jul!
Her på toppen af bakken har vi holdt en uges ferie nu, og har endnu en uge inden københavnerturene rammer igen. Afslapningen sænker sig, og det er tid at nusse og lege. Der er et par ting, der er gjort færdige her på falderebet af strikkeåret, mere om det følger.
Årets juletræ:

Årets juletræ er fra den lokale kunsthåndværkerbutik og ganske som det ser ud til, så er det lidt skævt. Meget passende i dette helt bogstaveligt stormombruste år, hvor adskillige træer i nabolaget hælder. 
I dag er en del af ferietiden blevet brugt på friskbagte småkager (looket er ikke fantastisk, undskyldningen er, at jeg mangler en kødhakker). 
Mandler, en tyk og fugtig vaniliestang, sukker og smør - samt naturligvis mel. Den halve portion er blevet bagt nu - ca. 50 stk, og der ligger dej klar til en omgang mere. Det bliver nok også i den håndrullede version, tvivler på at kødhakkeren m. småkageindsats bliver anskaffet inden der er spist op her.
Meeen, det må til, det giver et bedre indtryk, og det kan ikke være meningen, at man skal gå ned på udstyr!

2 kommentarer:

  1. Et skønt og anderledes juletræ, og så er det langtidsholdbart.
    Vaniliekransene ser da fine ud. Jeg har aldrig kunnet forstå nødvendigheden af en kødhakker, det virker som et stort ekstra arbejde for at lave nogle småkager, så jeg ruller dem bare til kugler og trykker dem flade med en gaffel og så hedder de Onkel Sofus Vaniliedrømme i stedet for.

    SvarSlet