tirsdag, april 16, 2013

Kulfiber, uld og silke giver tilsammen

S-togstrikkeriet er nu blevet til et par halvlange herrestrømper, helt efter eget hoved og Kærestens fødder. Set bagfra, med udsigt til mønsteret på siden.
Og set forfra, med den glatstrikkede midterstribe. Selv om det er hurtigere at strikke helt glatte sokker, så er der en vis motivation i at have et kort og enkelt gentaget mønster, så det er lettere at se dagens fremskridt.
De er blevet vel modtaget, og jeg har udstedt et dekret om (så stakkels & under tøflen er han) at strømperne ikke må betræde vores klinkegulv. Trægulvet er ok, for jeg orker ikke at bære ham rundt og hunden, der kunne hente hjemmesko på en god dag er ikke mere.

Fakta:
Mønsteret er hjemmedigtet. Udgangspunktet er 88 masker slået op, en 2 x 2 rib og så et par mønsterborter fra Walkers bog (bind 1). Klaphæl med forskudte fremhævede masker. Fodformet tå, i håb om at mindske sliddet på storetåen.
Pindene: 1.75 mm kulfiber (Blackthorne). Efter en kortere tilslidningsperiode er jeg vældig godt tilfredse med dem. Lette, føles varme, behagelige at strikke med. Hverken ru eller glatte, så der er et rimeligt hold i dem i strikketøjet uden at det er en kamp at skubbe masker. Eneste bemærkning er, at spidserne ikke forekommer helt ens. Spidserne på 1.75 mm er i sagens natur relativt spidse, uden dog at være i nærheden af de spidse Signature pinde.  
Garnet: MerinoSilk SockLace fra Tall Yarns'n Tales. Strømpegarn med 600 m / 100 g, 80% merino, 20% silke. Jeg er ret spændt på slidstyrken i brug. Garnet er i øvrigt lækkert blødt. Behageligt at strikke med, men kunne efter min mening godt have haft lidt mere tvist, hvis der skal strikkes baglæns eller rettes en mindre fejl synes jeg at det splitter lidt let. Så ikke 5 hjerter, men afgjort et garn, jeg vil have på huskelisten. Der er gået 85 g til et par herrestørrelse med middellangt skaft.
Hot/not Som modtageren siger, det bedste man kan sige om sokker er, at man ikke bemærker at have dem på. Efter en dags brug åler de lidt, men er relativt lange i skaftet, så der er ikke overdreven fremvisning af mandeben. Nu udestår næste prøvelse - vask. 

6 kommentarer:

 1. Jeg beundrer virkelig din tålmodighed! Strømper på pind 1,75? De må være dejligt lette.
  Superflotte er de ihvertfald!

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige netop den bemærkning om tålmodighed er jeg utroligt glad for! Og tak, ja, hans strømper plejer at tager 100 - 120 g, så det er absolut en forskel.

   Slet
 2. Respekt, som Christine, så er herrestrømper på pind 1,75 mm virkelig kun noget man strikker af kærlighed til modtageren. Tager du kulfibrepinde med næste gange vi ses?

  SvarSlet
  Svar
  1. Gerne, såvel som resten af garnet til nærstudier.
   Og ja, det bliver ikke en masseproduktion.

   Slet
 3. Hold da op nogle tynde pinde, jeg kan slet ikke forstå at man kan strikke på sådan nogle pinde, de ville falde ud af hænderne på mig, men resultatet er superflot.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. På grund af at de er 'varme' og ikke er metalglatte, så er de faktisk behagelige og til at have med at gøre. Men ja, tynde er de.

   Slet