tirsdag, februar 12, 2013

På tur, og hjemme igen

Spaniensinspirationen i sidste indlæg var optakten til en kort tur til Barcelona, første, men ikke sidste besøg i byen. Anledningen var en konference, og med indlæg fra 8.30 - 18 var det begrænset, hvad jeg fik set af byen i dagslys. Et par  aldeles udmærkede restaurantbesøg blev det til - 7 Portes og Pla, hed de. 7 Portes var veltillavet, traditionelt forankret og en gammel restaurant, mens Pla er mere moderne og genfortolkende. Begge steder meget hyggelige.
Jeg havde den luksus at have hele to ledsagere på turen, som havde sørget for al booking, restaurantbestilling mv. Mit eneste job var at betale :-) Herlig tur, endda krydret med gensyn med et par tidligere kolleger.

Vel hjemme igen var der en dags arbejde inden weekendens ro, og jeg er nu godt i gang med første ærme på min Starling. Estimeret garnforbrug er 100 g af det tynde silkegarn og lige på kanten af 150 g Spinni. Specielt sidstnævnte bliver tæt løb om jeg skal have fat i et nøgle mere. Derefter skal jeg finde ud af, hvad jeg vil lave med 100g/1200 m blå silke. Smuk blå farve, men lige tyndt nok til enkelttrådet strik. En beklædningsgenstand ville nok komme til at minde om 7 slørs dans, og at strikke et (indrømmet, lækkert) negligé er udover hvad min tålmodighed, selv med strik rækker til.

Weekendens læsning har været morsom lystlæsning, Moranthology af Caitlin Moran. En samling af hendes klummer og anmeldelser, krydret med udpluk af hendes livs(røver)historie. Morsomt, velformuleret, med visse udvidelser af mit britiske ordforråd. Absolut kritisk journalistik, med en meget britisk indpakning, afbrudt af rapporter fra den hjemlige scene, der har fået mig til at trille rundt på sofaen af grin.

4 kommentarer:

 1. Lyder som en herlig tur trods masser af arbejde. Du bliver helt klart færdig med Starling før mig, jeg er lige godt halvvejs efter garnmængden at dømme,

  Ang spinni: Jeg har ca strikkefastheden og skal ikke bruge mere end 150 g spinni og der står 250 g i mønstret grrrrrrrr

  SvarSlet
  Svar
  1. Strikkemonogami hjælper på mange ting, også en Starling. 1½ ærme og sammensyninger to go

   Slet
 2. Det lyder som om du har haft en pragtfuld tur, selv om du har knoklet.
  Jeg glæder mig til at se din starling. Jeg håber garnet rækker.
  Hvis jeg skulle finde anvendelse for sådan en tynd silke, tror jeg at jeg ville strikke den sammen med en tynd uldgarn, spinni eller supersoft.

  SvarSlet
  Svar
  1. Absolut, dejlig tur, god konference og godt selskab. Jeg har skam, lige som Ulla, RIGELIGT garn af begge. Heldigvis.

   Slet