søndag, august 12, 2012

Ferie - mens den huskes

Man tager:
Tysk storby med øludskænkning, butikker og museer. Super ide med to overnatninger på vejen sydpå, så vi fik en mini-storbyferie som optakt.
Vi startede i München, med besøg på Deutches Museum og rundtur i byen. 
På museet så vi både spidsen af en jetjager og kunne beundre gamle dampmaskiner.

Derefter italiensk idyl, næsten uden biler, men med masser af sol, vores cykler, vandrestøvler og gode venner. 
 
 Vandreture i dejligt kølige skove, her på vej mod en helleristning. Desuden tilsættes et herligt afslappet værtspar, i italiensk tilbagelænet stil, men alligevel med tjek på tingene, deres familie og medhjælp (grænsen var noget flydende), bakket, ikke bjergrigt terræn, små færger, bøger og strikketøj, så har vi næsten vores ferie.

Idyllen, også omtalt som øen i søen, er en gammel herregård, nu omsat til hotel. Masser af individuel sjæl og charme, og en fabelagtig udsigt over søen.
Værtsparret og deres venner var en del af en vældig morsom fest den ene lørdag, hvor jeg mener at høre nogen omtale mig som ballerina. Det sker sjældent, og det er der en grund til.
Øen rundt var en fin cykel- eller gåtur, og der var også mulighed for en lidt mere anstrengende travetur mod øens højeste punkt. Dette er i ca. 600 m højde, det giver en tur på 400 højdemetre. Sådan en opstigning, på ca. en time kunne mærkes i varmen. Belønningen er udsigt hele øen rundt og en fin lille kirke på toppen.

Det er dejligt nemt at komme til og fra øen med den lokale færge, som går frem og tilbage døgnet rundt. Bilen må blive på fastlandet, hvilket var med til at gøre ferien afslappet. Det kræver en aktiv beslutning at tage over til fastlandet, gå op i bilen og på tur. Genialt.
Øen havde sit eget kattereservat, med passende advarsel til forbipasserende.
På vejen hjem kørte vi over en stejlere og mere spektakulær rute, St Bernard-tunnellen. Derefter ramte vi Tyskland fra det fransk/schweiziske hjørne. Lige akkurat da vi var kommet til Tyskland fik vi motorproblemer, og heldigvis var klokken kun fire, og det var hverdag. Heldigvis igen valgte vi at køre mod en by, der havde autoværksteder, herunder et, der dækker koncernen, der står bag vores bil. Meget venlige tyskere gjorde et forsøg og efter halvanden time var vi klar til at køre nordpå igen. Super, super service og hjælpsomhed. Derefter var det bare hjemad, mod vores egne senge, madgryder og drivhuset. Lige et par dages afslapning og nu er det allerede en (arbejds)uge siden.

4 kommentarer:

 1. Det ser virkelig fantastisk ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. Der findes fotografisk bevis for at der blev strikket oppe på toppen ved kirken. Det lokkede endda et smil frem hos den kvindelige kirkepasser, som ellers var meget alvorlig.

   Slet
 2. Det lyder som en skøn ferie!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeps - fik tømt hovedet og opgraderet kondien. Helt perfekt

   Slet