onsdag, maj 30, 2012

Farver for længe siden

Det er ganske vist - farver har været sagen de sidste mange år. Se for eksempel en kort artikel om de skjulte farver i moseligenes tøj. Det er svært at se farverne efter de mange år, så videnskaben må tages til hjælp. Derimod er det stadig muligt at se, at der har været brugt forskellige vævninger.
Heldigvis er farver blevet mere tilgængelige nu, og at rød var tegn på høj status passer mig glimrende :-)

4 kommentarer:

 1. Da jeg gik til plantefarvning og spinding i 70'erne lærte vi, at rød var sjælden før i tiden, da den ikke fandtes i naturen i Danmark, men kun kunne fås fra importerede varer, som var meget dyre og derfor kun blev købt af folk med pengepungen i orden, så folk der bar rødt tøj, var folk med en vis rigdom/status. I dele af Afrika er det hustruens fedtlag, der viser mandens rigdom. Jo tykkere kone jo mere rig er man. Heldigvis er det ikke gældende i dagens Danmark, men det er meget sjovt at læse om.

  SvarSlet
 2. Sådan! Farver må der til - og det passer mig også svært godt at rødt er for de særlige.....og blåt....

  SvarSlet
  Svar
  1. :-) Jeg får en fornemmelse af at næste par strømper der skal startes skal classic-modellen i rød - og det igangværende par er i blå og turkis.

   Slet
 3. Enig, statussymboler skifter, og jeg er også glad for at det ikke er konens tykkelse, der er sagen i DK. Er der ikke nogle svampearter, der kan give rødlige farver? Muligvis sjældne / svære at finde.

  SvarSlet