søndag, maj 06, 2012

En lille let sag

Honey i en lidt anden udgave end den Grenske, som er rigtig fin. Også her med vrangen ud, så der er lidt melerede striber og meget fluff. Efter en hektisk slutspurt til strikkecafe hos Rasmilla samt i toget på vej hjem lykkedes det at få en lille let men lun sag klar til fredagens fest. Her fotograferet på vej ud af døren.
Fakta:
Opskriften er fra Amimono 2010-hæftet. Den er måske en anelse kortere end angivet i opskriften, så trøjen har udpræget facon som en lille jakke. Jeg har udeladt knapper og knaphuller, med fuldt overlæg, for at få mere festpræg. Kanten er lavet som hestetømmekant over tre masker med lidt metaltråd i.
Garn  54 g kid mohair og 98 g Højlandsgarn. Jeg har strikket str. S, og det vil kræve gode nerver at nøjes med at købe den angivne garnmængde (50 g kid mohair og 100 g højlandsgarn). Jeg måtte ud i ekstraindkøb og var meget tæt på at købe mere højlandsgarn. Det gråblå/brune og det lerbrune er vældig smukt og afdæmpet effektfuldt.
Pinde Addi metal 3,5 mm og en unavngiven træpind 3,5 mm til hhv. krop og ærmer. Pind 3 til kanterne. Metalpinden var i virkeligheden lovlig glat til mohairgarnet, som skøjtede lidt frem og tilbage.
Hot/not Bogstaveligt talt hot. Fin lille trøje, som vil være fin hele sommeren, fordi den er så kort og let. Smuk halsudskæring, som er symmetrisk, på trods af, hvad fotoet antyder. Smukt, enkelt og anvendeligt design fra Helga Isager, som også fungerer godt med en t-shirt og et par jeans. Lige til feriekufferten, for eksempel.
Nu tilbage til Linnea, som er blevet forsømt den seneste måned, siden jeg fik den ide, at jeg skulle have nyt strik til festbrug. 

8 kommentarer:

 1. piiiiiiiiift den er godt nok smækkerlækker!

  SvarSlet
 2. Wauw, den gør sig da så afgjort super som festjakke, det har du ramt godt. Superflot!

  SvarSlet
 3. Meget flot som kort model også, jeg er nu helt vild med de farver du har lavet den i, den passer bare til alt.

  SvarSlet
 4. Wow den er lækker, meget fine farver og i det hele taget en sød model.

  SvarSlet
 5. Tak alle sammen! Jeg checkede Ravelry og der er godt nok mange variationer. Sjovt

  SvarSlet
 6. Hvor ER den fin Kirsten. Ejjj for søren jeg tror aldrig jeg har strikket noget der egner sig til fest, men det gør den her da virkelig. Meget meget smuk.

  SvarSlet
 7. Hvor er den bare smuk og smart i din korte udgave!!!
  Rigtig god ide at lave den på den måde :-)
  Og hvor ser du fantastisk fest-glad ud :-)

  SvarSlet
 8. Tak begge. @Inge, der er jeg enig, det er sjældent at ramme, men de afdæmpede farver og fluffet rammer fint. @ Britt, tak :-) Meleret kid mohair og vrangen ud er et hit.

  SvarSlet