lørdag, februar 20, 2016

Vinterferie

Vi holder vinterferie (lidt forskudt) og går hjemme og nusser. Jeg med strik, lidt madlavning og på et eller andet tidspunkt får jeg vel pudset et par sko og strøget en skjorte eller to der trænger. Men ingen hast.
Her er (det blinde) fåret Frede. Han er makker med Ferdinand - og får nok øjne en dag, når jeg enten finder nogle øje-knapper, eller tager mod til mig og broderer øjne.
Frede er skotsk, fra Jamieson & Smith og er strikket i rya-strik. Oprindelig købt som kit, det ser ud til at de har taget kittet af.
Drops har en fin vejledning i, hvordan der strikkes rya- eller løkkestrik, som virker og giver rimeligt stabile løkker. Inden fyld vejer Frede 300 g og er strikket i aran-tykkelse, og pind 5. Rya-strikken tager lidt tid, ind til der kommer rytme i det.  

Det første projekt fra Helga Isagers seneste - Room 606 er færdigt. Et Githa-tørklæde i pink. Ikke min normale farveskala, så et eksperiment i forhold til min normale farveskala. Men på den anden side, så er jeg ret overbevist om, at jeg kan finde tøj i stort set alle regnbuens farver i mit klædeskab, uanset at der er en del konsulent-sort. Tørklædet har været på en enkelt dag på arbejde, som farveklat til et sort jakkesæt. Silk-mohairen fælder lidt, der ud over fungerede det fint.
Der er i alt brugt ca. 90 g garn. Drops Kid-silk (lidt over ét nøgle a 25 g) som gennemgående tråd og fire forskellige farver i løbelængde ca. 500 m/100 g. Lidt gl. højlandsgarn og andet. 
Jeg har fulgt mønsteret og ikke lavet halshullet større. Det er selvfølgelig muligt, men jeg synes at størrelsen er passende til et tørklæde, der skal varme om halsen. I denne størrelse kan det sættes lidt a la en stor rullekrave og nederste frynse når ca. til bæltestedet.
Endelig - ta da:
Der har været lidt gang i rokken. 2 x singles, den nederste er lavet med resultat af leg med blending board på seneste spindetræf. Tænker at jeg tvinder dem sammen i morgen. Der er 2 x ca 50 g, så nu er jeg spændt på, hvor mange meter det bliver til. De er spundet på lace-spolerne til rokken, derfor er spolerne fyldt godt ud. Den grålige er lidt mere lys brun i virkeligheden. Glæder mig til at få dem tvundet sammen - lige nu er jeg blandt andet ved at strikke en lille cowl af noget andet, blåligt, håndspundet. Det har en særlig karakter.

2 kommentarer:

 1. Rya strikning har jeg aldrig hørt om før, det ser sjovt ud. Ferdinand er da bedårende også uden øjne. Det samme er det rosafarvede tørklæde. En fin lille ting, der passer perfekt til "konsulentsort".
  Hvor er det fint garn du har spundet, det bliver spændende at se, hvad du får strikket af det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak og ja, da jeg fik lidt øvelse var det sjovt. Den første måde jeg fik prøvet gav for løse løkker, det er bedst med en af de metoder hvor der bliver lavet en form for knude.
   Det håndspundne er tvundet og klar til at komme på lager.

   Slet