søndag, august 09, 2015

Gyldent vandspejl FO

Ved solopgang og solnedgang kan der i stille vand komme de flotteste spejlinger, med lidt striber hvis vandet ikke er helt roligt. Måske er det baggrunden for navngivningen af modellen?
 Med det lokale vand i baggrunden - her en færdig opstrikket model af Annette Danielsens Vandspejl.
 Lidt detalje med venderækker og strukturmønsteret.
Og halsudskæringen. I forhold til mønsteret er skulderstroppen gjort en stribe kortere, af hensyn til samlet længde samt dybden af halsudskæringen.
I starten føles modellen lidt mystisk at strikke da den er strikket på tværs. Så det er lidt svært at orientere sig. Særligt i dette tilfælde, hvor jeg ikke bruger originalgarnet var en vasket strikkeprøve essentiel - ellers var jeg gået meget mere galt i byen mht størrelse.
Det er en fed model og jeg kunne godt finde på at strikke den igen i et andet garn, fx en hørblanding. Det skal være et garn og en strikkefasthed der giver et pænt fald. Når det er på plads, så er det en sjov model, der også vil være ret let at justere i.
Fakta:
Mønster: Som nævnt Vandspejl fra hæftet Sommerstrik.
Mine ændringer undervejs: Da jeg var bange for at løbe tør for garn reducerede jeg antallet af vendinger på forstykket til ca. det halve. Dvs. vendestrik med vending for hver 8. maske fra neden til at give vidde i stedet for vending for hver 4. maske. Hvis man har brug for større eller mindre vidde er det muligt, og der er ganske mange vendestrikskiler at regulere i. Det vil også være muligt at regulere overdelen. (Dette giver mere mening med opskriften ved hånden). Tilsvarende vil det være ret let at lægge ekstra længde til, men vær opmærksom på at det vil kræve ret meget ekstra garn. Min model er over 2 m i omkreds forneden. 
Ændringer efter sammensyning: Afkortning af skulderstropper med god hjælp af symaskinen, samt indsyning under armene, hvor jeg tilsyneladende ikke var kvinde nok til at fylde alle kilerne ud. 
Pind: Rundpind 3,5 mm - tilpasset garnet og justeret lidt ned fra forrige projekt i samme garn, som jeg fandt var lige løst nok til en kjole, der skulle bruges til sommerbrug.
Garn: Plantefibergarn fra Garnudsalg. En partivare, sidst jeg så havde de endnu noget i rosa og lys lilla. På den ene side er kjolen absolut dejlig at have på og der er et flot fald i strikken. På den anden side var der nogle knuder og garnet trevler helt vildt. Det kan afgjort betale sig at hæfte ender løbende og at hæfte lodret i forhold til strikkeretningen i stedet for som jeg oftest gør at væve ind på tværs. Det sidste ses for meget.
Hot/not: Hot, en dejlig kjole at have på og meget behagelig i varmen. Herligt med lidt sus i skørtet og længden er blevet helt perfekt. En model jeg kunne finde på at strikke igen. I det tilfælde vil jeg overveje et andet opslag så jeg kunne maske sammen til sidst og undgå sømmen. Bare fordi - det er ikke en søm der generer, og jeg har stor sympati for sammenstrikning og aflukning, som mønsteret beskriver.

6 kommentarer:

 1. Den er altså vældig smuk!

  SvarSlet
  Svar
  1. Anonym8:55 AM

   Mange tak :-)
   / Kirsten

   Slet
 2. Hvor er den altså flot, og så fint og jævnt strikket, passer bare perfekt til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have Jette :-)

   Slet
 3. Hvor er den flot og som den da sidder, helt fantastisk!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)
   Uden at kloge mig, og en af de mange dygtige designere vil sikkert kunne gøre rede for teknikken, så tror jeg at det at strikke på tværs gør en forskel, og giver muligheder for et godt fit. I hvert fald en tanke, som jeg kunne finde på at teste igen.

   Slet