lørdag, januar 03, 2015

Broderier i 2014

Ud over hverdagens og arbejdslivets krav på tid og opmærksomhed er en del af nørkletiden i 2014 gået med broderi, blandt andet et ægte langtidsprojekt, som blev færdigt i 2014. Desuden jeg begyndt på et hyggeligt projekt med individuelle servietter. Det er noget mere overskueligt og et godt eksempel på fornøjelsen ved at dele et stort projekt op i bidder. Servietterne kan bruges uden broderi, og de kan tages i brug enkeltvis. Det lykkedes akkurat at få nummer fire færdig til at kunne tage de første fire i brug til nytårsaften. 
Let krøllede - det er hør, og her er den foreløbige Nuser-parade.
Efter nogle forskellige forsøg er jeg kommet frem til at den letteste måde at overføre motivet på er ved at tegne på mønsterpapir og derefter sy gennem papiret. Det virker fint ved små og enkle motiver, er mere præcist og en hel del hurtigere end at forsøge at tegne motivet over gennem det kraftige stof.
Nummer 5 er på vej, Nuser som kirug. 

Ideen kom efter det glimrende broderikursus hos Karen Marie, som gav gode ideer til andet end korssting. Jeg holder dog stadig meget af korssting og at nogen har hjulpet mig med former og mønstre. 

3 kommentarer:

 1. Hvor er de nuser - med en passende beskrivelse. Nr 5 er vist perfekt til en fælles bekendts anden halvdel. Skal du lave 12 stk?

  SvarSlet
  Svar
  1. Nuser :-) tak.
   Ja, grøn kirugkittel und alles. Der er 12 servietter at brodere på, så det sker nok på et tidspunkt. I mellemtiden bruges de både med og uden broderi.

   Slet
 2. Broderi er så dejligt - det holder jeg også meget af.
  Dine nuser-servietter er skønne :-)

  SvarSlet