Der har været stille på bloggen i en periode, hvor jeg har
haft travlt med mange andre ting. For eksempel at være til æbledag hos den
lokale spejderhytte, hvor der var mulighed for at plukke og presse æbler til
helt frisk most. Jeg var positivt overrasket over, hvor meget most der kommer
ud af et kg æble, vi fik ca. 10 l ud af tre store poser æbler. Den næste
overraskelse var, hvor flot rødlig en helt frisk most er, helt nypresset var
den nærmest rødgul. Efterhånden som mosten står i flasker kommer der en del
bundfald, og mosten bliver mere klar. Da mosten ikke blev pasteuriseret er der
grænser for holdbarheden, så hvis den skal gemmes skal den fryses i mindre portioner.
Det var ikke aktuelt for os, da der blev drukket en del med det samme, og delt
lidt ud til familien, da både voksne og børn var meget glade for den helt
friske smag. Vi skal helt sikkert til æbledag en anden gang, igen bevæbnet med
flasker og dunke og jeg kan varmt anbefale at prøve friskpresset most hvis
lejligheden opstår. For de heldige med adgang til mange æbler kan man endda
leje et lille mobilt mosteri (der er garanteret lignende muligheder i andre
landsdele).
Ingen kommentarer:
Send en kommentar