lørdag, maj 11, 2013

Minibroderi

Lørdagstur til Århus med Fru Kvist og Strikkeforskeren - vi nåede forbi en god del af byens fiberrelaterede forretninger, dog uden de helt store indkøb.
Hos Broderi Moderne fik jeg nogle ekstra nåle med, det er lykkedes mig at skramme én, og der sneg sig et lille broderi med, samt et hæfte med Bindesbøll-motiver. Jeg har tilsyneladende et blødt punkt for Skønvirke-stil.
Som en anden 5-årig var jeg nødt til at pakke det nye broderikit op allerede ved den efterfølgende frokost. Over-jeget forhindrede dog at jeg gik i gang dér, hvilket nok var udmærket, da frokosten blev ledsaget af et udmærket glas Gruner Veltliner. Hyggeligt sted, og fin frokost (hhv. muslinger og burger), der ikke kommenterede at vi hev krea-projekterne frem efter afsluttet spisning, mens vi tømte glassene.
I stedet for broderiet ved frokostbordet greb jeg til det hjerneløse strikketøj - rundpind i glatstrikkede striber. Det kan næsten ikke gå galt.
På vej hjem i toget måtte broderiet frem igen, og i gang.
 Målet er en lille (mobil)taske, og mønsteret hedder påfuglefjer, tegnet af Birthe Larsen. Materialet er hørgarn på stramaj, hvilket er nyt i min broderikarriere. Til nu har det været uldtråd eller bomuld / DMC garn. Hørtråden er lækker, og har et flot skin. Det bliver ikke sidste gang at jeg skal brodere med hørgarn.
Broderi Moderne vrimler med skønne puder, både med figurer og mere abstrakte motiver. Super inspirerende, godt at vi har en stor og sort sofa - der går alt.

4 kommentarer:

 1. Det lyder som en hyggelig dag. Broderiet er sødt og helt anderledes end gamle dages korssting, men butikken hedder selvfølgelig også broderi moderne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var dejligt. Og ja, der er begrænset tælleri, det er fedt med et broderi, hvor man kan fornemme mønsteret og få et moderne udtryk.

   Slet
 2. Tak for sidst, det var en herlig dag. Du er godt på vej med den mobiltaske. Håber du har nydt mini-ferie og det vilde dyreliv udenfor vinduerne

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak!
   Og egernene er i fineste form, så vidt jeg kan se har vi to diegivende hunner, der er run på foderhuset disse dage.

   Slet