mandag, marts 30, 2009

Farver - yeah

I solskinnet havde jeg fornøjelsen af at se en ældre dame med en flot orange hat. Super sej. Den blev bakket op af matchende orange bukser og sorte laksko. Så vidt jeg kunne se MBT. Et flot tørklæde i halsen og en smart frakke fuldendte billedet. Heldigvis havde jeg min turkis vinterjakke på, til at live op på det konsulent-sorte.

søndag, marts 29, 2009

Sommertid

Dagen bliver lidt kort, til gengæld har vi den smukkeste aften nu, lige før spisetid. Det er så skønt at sidde ved spisebordet og se ud i skumringen over fjorden.
Jeg var lige ved at være færdig med Kærestens vest. En kontrolprøvning afslørede at den gerne måtte være 5 cm længere og det bliver den så. Hellere lidt ekstra arbejde og den så bliver brugt lige så flittigt som den første vest han har fået, end at den kommer til at ligge i skabet.
Jeg tror også jeg vil ha' en vest, det er lige sæson til lidt lunt på ryggen og oprullede ærmer :-)
Næste projekt... f.eks. i en rød Lucca, det vil være godt.

Citrusplanterne er kommet ud på terassen. I sikkerhed for rådyrene, der også har fået appetit på citronblade, de asener. Figen og oliven har overvintret ude. I drivhuset titter purløgen frem. Et lille nip på tomatmaden til forkost kunne det blive til. Den anden purløg, der står i læ af huset er næsten lige så langt fremme og kan supplere når vi kommer til påske.

Rucolaen har sået sig selv løbende gennem efteråret og står frodig i drivhuset, klar til at blive brugt til sandwich og salater. Selv persillen fra sidste år er godt i gang. Den udendørs mynte er begyndt at skyde, efter at den blev voldplukket for 14 dage siden. Den står direkte i jorden, i et isoleret bed, mange meter fra alle andre bede! Jeg håber den bliver klar til at gi' et bidrag til lammestegen på næste lørdag.
På blomsterfronten er vores små påskeliljer i plænen ved at springe ud, så der bliver påskeliljer til påske.

lørdag, marts 28, 2009

Tålmodighed..

Åhh, jeg venter spændt på at få en pakke med nogle nye pinde. Nu skal det prøves, Knit Pro (Knit Picks) Harmony. Det lille startersæt er bestilt for en hel uge siden, og det er ikke kommet endnu! Desuden har jeg bestilt et kabel + et par spidser til at samle 40 cm pinde, det er en nødvendighed. Det kedeligste af al montering er efter min mening at sy ærmer sammen.

fredag, marts 27, 2009

Endelig et sammenfald af kamera, sol og strikketøj

Så nu kan jeg endelig få vist sokkerne: og starten på den nye FLS trøje i den lilla Geilske silkeuld.Endelig kan jeg også nu demonstrere Duckies i to forskellige størrelser. Nu har jeg et par, som jeg selv kan passe og et par som sikkert doneres til en niece. De er i øvrigt super bløde og lækre, noget lettere end almindelige 2r 2vr strømper.

onsdag, marts 25, 2009

Hurra for net-tv

Under dynen for at pleje mig. Bevæbnet med strikketøj, pc og nettv, en gang 'Spise med Price' hjælper på meget halv-dårligdom, så jeg kan være klar igen i morgen.

Heldigvis ser det ud til at fredag kan blive hjemmearbejdsdag. Der ligger en større bunke opgaver at se på, så der er god grund til at blive hjemme for at få noget fra hånden og ingen risiko for at kede sig. Hjemmearbejdet er i stedet en mulighed for at gå rundt med halstørklæde og måske ligefrem hue (ja, indendøre og det ser garanteret komisk ud) for at få has på det snask, der sidder i panden.
Både FLS og Kærestens sokker er i fremgang og tegner begge gode. Kærestens vest bliver måske ligefrem færdig denne weekend, pind 7 giver hurtigt resultater. Det vil være en gevaldig vitaminindsprøjtning til cashmereometeret og et godt supplement til den første vest, som bliver brugt hyppigt.

søndag, marts 22, 2009

Vasketøjskurven slår igen

Uakk - forrige uge havde rejsedage, sidste weekend var jeg ikke meget hjemme og denne uge har både budt på jazzaften på højskolen samt rejsedage for både Kæresten og jeg. Vasketøjskurven har i den grad følt sig overset, så lørdag var der samlet sammen til 8-9 vaske. Samtidig havde jeg reddet mig en gevaldig forkølelse, og lørdagen blev tilbragt i fast rutefart mellem sofa&tæppe&lommetørklæder og vasketøjet.
Nu er vasketøjskurven næsten tom, resultatet er en stabel på knapt 1 m af tøj som skal lægges sammen og på plads. Kan hænde noget af det går i brug inden det er kommet på plads...

Garn in spe

Det er ikke garn endnu, men det er på vej. Endnu lidt ujævnt, dog MEGET jævnere end mit første forsøg ud i spinding fra folkeskolen. Vi fabrikerede hver især en ten på størrelse med en frokosttallerken og temmelig tung. Kombineret med håndkartet, plantefarvet garn og en minimal vejledning var det ikke opskriften på succes. Jeg tror ærlig talt ikke læreren selv havde meget anelse om hvordan det skulle være lykkedes dengang.

onsdag, marts 18, 2009

Strømpefabrikken #3

Endnu et par strømper er kommet på pindene, nemlig Boyfriend socks af Alice Bell. I det lækre Bearfoot garn. Det er en fornøjelse at strikke med og jeg er lidt misundelig at de ikke er til mig. For at komme i gang måtte jeg omkring Knitty for at lære om 8-tals opslag, som kostede dyb koncentration nu første gang. Det lykkedes, og efter et nødindkøb af en ekstra pind til at lave snoninger er jeg nu klar.

mandag, marts 16, 2009

Læseklub er godt for strikkeriet

Strikkeriet har besat spisebordet. Det plejer ellers at være aviserne, men er ses køkkenvægten i aktion for at vinde Bearfoot garnet op i to lige store nøgler til et par toe-up herrestrømper. Der skal nemlig nye projekter på banen nu, Finitis-Yrsa har været på spil. Der ligger også strikkepinde, monteringsnåle og flere strikkepinde i løs vægt, mens avisen er forvist til gulvet.

Der blev strikket en del i den forgangne weekend. En togtur til Sjælland til læseklub samt diskussion af den læste bog udløser begge rigtig meget strikketid.
Selbu Modern blev færdig forleden og mangler kun at få hæftet ender samt blokningen.Materialer: Skuffende få gram :-) tynd lilla shetlandsuld samt gult højlandsgarn. 40 g ialt
Pinde 2,5 mm addi rundpind + 2 mm strømpepinde til kanten.
Hot or not? Godt spørgsmål, jeg håber modtageren kan li' den. Jeg er tilfreds med første værk med Fair Isle teknik. Det blev aldrig rigtig rutine men dog acceptabelt. Der skete et enkelt kiks med trådspændingen undervejs, så jeg blev sat et par omgange tilbage. Den del synes jeg der kom mere styr på til sidst.
Jeg er begejstret for indersiden med det tætte flet og fraværet af de lange tråde. Ikke at det er et stort problem i en hue, men vi kender vist alle at hænge i indersiden af en flerfarvet trøje. Det kan være katastrofalt. Helt bestemt en teknik jeg vil bruge igen, hvor det vil være hensigtsmæssigt.
På billedet ses kanten af Kærestens sokker, som også er blevet færdige.De er prøvet undervejs, så jeg er fortrøsningsfuld mht. modtagelsen.
Fakta: 97 g silkestrømpegarn af det blå, der smitter af. De skal vaskes inden første brug. Silken? gør at garnet virker sejere end almindeligt uld-strømpegarn og da de vil blive brugt direkte på klinkegulvet regner jeg med snart at få evidens for min fornemmelse.
Pinde 2,5 mm Knitpicks (metal). 15 cm er lige ved at være for kort visse steder. De er dejligt glatte og lækre at strikke med
Mønster - et almindeligt 2r 2vr ribmønster, ingen dikkedarer der
Hot - det regner jeg med da jeg forventer at de passer og de føles dejligt bløde. Eneste forhåndsanke fra modtageren er at de godt måtte være længere. Pyh, skaftet er allerede 20 cm og det synes jeg er lidt langt. Derfor bliver næste par toe-up og så bliver de så lange, som der er garn til.
Endelig fik Kathrines trøje en lidt længere krave, så den næsten kan bruges som hætte nu. Værket har fået hæftet ender og ligger nu til tørre. Derfor intet billede.
Duckies er lige på trapperne, idet jeg nu har 3½ strikket strømpe og der er to, der passer sammen. Jeg er forhåbningsfuld med de to sidste.
Målet på de 2000 g burde nærme sig, er dog blevet sat alvorligt tilbage af indkøbet hos Bente Geil. Jeg er spændt på at se om det kan håndtere negative tal, eller der skal indføres et overtræksmål.

Netabstinenser

Juhu, endelig netadgang igen og en pc i hånden. Weekenden har været travlt optaget af aktiviteter i det virkelige liv. Incl. en del strik, så det kommer der en særskilt post om senere på dagen.
Lørdag var jeg både tidligt til frisør og derefter til læseklub på Sjælland, det sidste var hyggeligt som altid. En ret speciel bog, én karakteriserede den som 'vild'. Charlotte Inuk - Store dyr, om studier og studiekrise, kærlighedsliv og forskellen på produktionsdyr og kæledyr. Incl. nogle skarpe udsagn om den menneskeliggørelse vi lægger ned over kæledyrene, hvilket nok ikke altid er til deres eget bedste.
Søndag sov vi længe. Vi har nemlig fået mørklægningsgardiner i soveværelset, De blev meget aktuelle da vi passerede fuldmåne for nylig samtidig med at det var klart vejr og vi har to store vinduer fra gulv til loft i soveværelset. Nu kan det blive rigtig dejligt mørkt i soveværelset, meget belejligt når vi nu går de lyse morgener i møde.
Derefter tog vi til København, sagde hej til familien og var til koncert i DRs studie 1 - Koncerthuset. Der mangler endnu noget finish uden om salen og retningslinjerne for at finde vej til rette plads kan konkurrere med nummersystemet i Fru Kvists kvarter (dvs. umuligt at gennemskue), men salen er FLOT, i varme mættede farver. Orange er stort i Koncerthuset. Opbygningen med tilskuere hele vejen rundt om orkesterpladsen og i mange forskudte plan giver en interessant fornemmelse af en stenhule eller grotte og det virker meget intimt end det skulle være muligt for en sal til 1800 mennesker. Vi flyttede os efter pausen, hvor vi fik chancen for at sidde og se direkte ned på pianisten og klaviaturet, det var vældig spændende at opleve.

fredag, marts 13, 2009

Uha, den er farlig

Bente Geil har opdateret sin hjemmeside og det er skrækkeligt let at købe ind. Det er allerede eksekveret, faktisk så meget at der er ankommet en pakke med ialt 4,5 km Silkeuld - også kaldet 10 nøgler grønt og 8 nøgler lyng. Det grønne skal være til Kæresten, det klær' ham godt og det lilla bliver nok til mig. Måske en Cobblestone eller noget lignende rustikt til ham.
Special feature- jeg er blevet venner med David fra Australien i Ravelry - dvs. der findes mænd derinde i strikkeuniverset. David er leverandør til den Polwarth uld fra Soctopus, der ligger og venter på at blive spundet. Flere af hans værker kan ses her.
Jeg må hellere komme igang med at strikke! ledsaget af Putte og John fra Ned til hundene som lydbog. Den kan absolut anbefales, eneste problem er at jeg kommer til at længes efter et hvil på deres sofa. Det lyder som et rigtig godt sted, hjemme hos Putte og John.

mandag, marts 09, 2009

Cashmereometer- ..februar

Mja - lidt er der blevet færdig, og der er købt mere ind, så de facto er jeg gået i overtræk. Det er ikke noget jeg bryder mig om, med en del af min karriere indenfor bankdrift og kreditovervågning.
En del skyldes en kuldsejlet Fasset, eller et forkert mix af garn og mønster. Strikkeren påtager sig det fulde ansvar og jeg må glæde mig over at få fornøjelsen af at strikke det dejlige garn igen..

Hue, sokker og første iteration af Kathrines trøje blev færdige. Kathrines trøje er ikke blevet flashet, da der pågår alvorlige overvejelser om at gøre rullekraven endnu længere. I min it-verden en post-go live release. Det er ganske almindeligt :-)

I lufthavnen

Jeg skal ud at flyve lige om lidt. Håber at piloten har opdateret sit glatførekursus. Sidst jeg var på disse kanter i snevejr så jeg en mand i en krankurv, med en kost. Han fejede vinger. Sådan har jeg godt nok aldrig set defrosting før.
Opdatering: Vi kom i luften, efter en halv times forsinkelse. Vi er også landet igen i god behold. Desværre også med en halv times forsinkelse, så jeg er med et senere tog hjem. Suk.

søndag, marts 08, 2009

En masse i gang og intet færdigt

Overskriften gælder strikkeriet og en del af forklaringen er at hele lørdag var dedikeret til genopsætning af vores bogreol. Det tager sin tid at sortere og sætte 15 hyldemeter bøger op, især når nogen af dem skal kigges lidt i undervejs. Nu er de på plads og det skønt at få stuens sjæl tilbage. Den tomme reol virkede som et meget stort fremmedlegeme i stuen, men med alle bøgerne i kender vi hinanden igen.
Undervejs blev det til lidt sorteren, så sidegevinsten er at der er ca. 15% ledig plads i reolen lige nu. Det er luksus i forhold til at jeg det sidste årstid nærmest har skullet have en skruetvinge frem for at få presset en ny bog ind. De frasorterede er ikke ude, det er jo gode bøger, så de skal evalueres i forhold til en ny gæsteværelsesreol. I stuen bor nu mest klassikere og god hyggelæsning - hele Kommisær Morse-serien, P.D. James, Sjowall & Wahloö.

Strikkeriet:
Kærestens strømper er i fremgang, denne uge har jeg kun været i DK, så det er blevet til strikketid på metalpindene.Desuden er der kommet gang i en vest til ham - p.7 og tykt merinogarn bliver hurtigt til noget. Endelig er der også gode fremskridt på Selbu-huen. Den underlige 'kasten' med garnet i højre hånd er ikke helt så underlig længere.Bagsiden er bestemt ok, der er ingen tråde, der er længere end to masker. Det giver en dejlig kompakt struktur i arbejdet, som kan være vældig godt til en hue i det blæsende danske klima.

fredag, marts 06, 2009

Sjov på norsk

Dagens sjov - et scan fra et norsk flymagasin. Denne gang er det ikke mig, men Kæresten, der har været på vingerne.Stor respekt for detaljerne i kortet. Det er vældig godt lavet.
Hurra for casual friday på jobbet. I dag har været jeans, skjorte og Heather vest. Dejligt afslappende.

onsdag, marts 04, 2009

Det er ikke kun strik

Sidste uge var jeg fuldstændig fordybet i en roman - The Thirteenth Tale. Ligesom i teenageårene, hvor jeg kunne være fuldstændig væk en hel aften. Denne kan godt anbefales til en gang weekendlæsning, eller hvis man skulle være så uheldig at være sløj og tilbringe nogle dage på sofaen.
Denne minder mig om en krydsning mellem en guvernanteroman - en genre, jeg må indrømme kun at ha' et sporadisk kendskab til, Jane Eyre er en hyppig reference i romanen og en roman som 'Jonathan Strange & Mr. Norrell' med den lette uhygge og stemning af en alternativ virkelighed og genrejsningen af 'English Magic'. For øvrigt også en glimrende roman.
Der er sket en lille smule 'magic', for efter to måneders sammenpakning af stuen, er vi nu klar til at sætte sofaen sammen igen og indtage den i weekenden. Ahh - jeg kan næsten mærke det allerede.

mandag, marts 02, 2009

En ommer

Den er praktisk talt færdig, men det er en ommer. Garnet og opskriften er et dårligt match, løbemaskerne gav en højst uklædelig bule lige over hofterne, og det synes jeg ikke at jeg har brug for :-)
Desuden er garnet så løst spundet at det let rives over, så alt i alt - bortdømt. Det bliver en anden model, strikket så meget i ét som muligt, så de flotte striber i garnet kan komme frem. Farverne og retstrikken passer vældig godt til hinanden.

Bosch og slibning

Ikke min hyppigste beskæftigelse, Kæresten kan bekræfte dette. Muligvis en gammel skade af sløjdtimerne i skolen.
Anyway, gør det selv arbejde er stærkt opreklameret efter min mening, men i weekenden skete det alligevel at jeg gjorde lidt nytte med et stykke værktøj. Her må jeg indrømme at sådan en elektrisk slibefidus er noget mere effektiv end det forkølede stykke sandpapir, som vi stod og fedtede, med dengang tilbage på Marslev Skole.
Nu har jeg selv slebet to vindueskarme ned, så de kunne få en gang ny lak og stå flot til resten af huset. De sidder i vinduerne på fjernlageret, Kæresten har selv ordnet de karme, som er umiddelbart synlige. Jeg forstår ham godt, der er for eksempel også nogle stykker beklædning her i huset, som ikke overlades til ham og vaskemaskinen i kombination. Hvis det skal gå galt, skal det være min egen fejl :-)

Flere fibre

Lørdag morgen kom den endelig, den længe ventede pakke fra SOFA-gruppen. En hel uge har den været undervejs, i mellemtiden havde jeg nået at krydse både Nordsøen og Østersøen tur/retur. Jeg ved ikke hvilken omvej denne 'Air mail' har taget, om månen måske?
Anyway, her er 100 g Polwarth uld, farvet af Southern Cross Fibre. Det er lige mine farver, rødlige, brunlige & varme i tonerne. Ledsaget af bogstaver i en ny og ukendt kombination. Så ukendte, at der er adskillige spinderelaterede udtryk jeg har grublet lidt over. Der er nogle meter at gå løs på, og indeni det lille hæfte har Diane givet tips og ideer. Dem går jeg og tygger lidt på, inden jeg går løs på ulden. Det bliver næppe et færdigt projekt på denne side sommeren. Lækkert ser det ud, og det er blødt og fint at mærke på.
Jeg er nødt til at komme til strikkecafe på Kulturmaskinen i Odense 2. april, og få lidt tips og ideer fra Garngalleriet m. fl.. I mellemtiden tror jeg at jeg øver mig på fibrene fra den forrige post.

søndag, marts 01, 2009

Sokkegarn i luksusudgave

Der er et eller andet med sokker i øjeblikket. Måske fordi det er et overskueligt strikketøj og jeg har set så mange spændende mønstre med huller eller snoninger. Desuden giver sokkestrikning et ret hurtigt resultat og dækker et reelt behov.

Brugt fra lageret må justeres ned med de 2 bundter, der kom med hjem fra London. Det vejer ialt 205 g.
Bearfoot Mountain, strømpegarn med uld (superwash), mohair og lidt nylon. Superfede farver i varianten Mystic Lake, i et spænd fra rust over en række blå nuancer (incl. 80'er farven koboltblå) til nogle lilla nuancer til afrundingen.
Der kom også et bundt lilla garn med hjem. Uden navneskilt, så jeg har gættet og nærstuderet bonen. Bedste bud er et cashmere/merino mix, igen med en lille smule nylon. Der er mere på bonen...
Min første egne håndten og 100 g Bluefaced Leicester til at spinde. Det er ikke blevet viklet ud endnu, det ligger bare og ser forårsagtigt ud. Jeg skal lige overvinde mig selv og ha' lidt tid i fred og ro til at komme i gang. Det bliver spændende, jeg glæder mig til at prøve og se hvad der kommer ud af anstrengelserne. De 100 g spindefibre kører i en lagerkategori for sig, kaldet 'fårehår'.

De spæde tegn på forår

Check: Tulipaner, pilekviste med gæslinger fra naboens hegn samt en håndten med de første par meter håndspundet garn. I baggrunden kæresten i gang med at neutralisere muldvarpens hektiske graveaktiviteter. Den er god nok, det er ikke kun kalenderen, der nu er blevet vendt fra februar til marts.